Prípravné kroky

  1. Pridajte horčicu, žĺtky, soľ, korenie a 3 lyžice oleja a potom svižne šľahajte asi 10 sekúnd (Rýchlikom).
  2. Umiestnite lievik na veko a nalejte olej počas šľahania rýchlosťou 1.
  3. Keď majonéza stúpne, nalejte ocot cez lievik a šľahajte rýchlosťou 2 asi 10 sekúnd.
  4. Ak máte radi majonézu pevnú, je pripravená. Pre krémovejšiu majonézu pridajte 1 až 2 polievkové lyžice vody cez lievik pri šľahaní rýchlosťou 2, niekoľko sekúnd.

Poznámky

Zmeňte príchute majonézy pridaním ingrediencie podľa vášho výberu na konci a šľahaním niekoľko sekúnd rýchlosťou 2.

  • Koktailová omáčka: 2 lyžice kečupu, 2 čajové lyžičky brandy alebo whisky a 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky.
  • Aioli: 2 strúčiky cesnaku, olúpané a drvené (Lis na cesnak) a 1 čajová lyžička paprikového prášku (voliteľné).
  • Zelená omáčka: 5 až 6 vetvičiek trávy, nasekaných na výber (petržlen, pažítka, koriander, bazalka atď.)
  • Tatárska omáčka: zmes (Tornádo) 50 g scedených uhoriek, 2 lyžice scedených kapary, 2 až 3 vetvičky petržlenovej vňate (estragón alebo pažítka) a štipka čili prášku (voliteľné).
  • Citrónová omáčka: Nahraďte ocot 1 čajovou lyžičkou citrónovej šťavy a kôrou 1/2 neošetreného citróna.
  • Kari omáčka: 1 lyžica kari prášku
  • Chrenová omáčka: 1 lyžica chrenu

8 porcií

  • 3 lyžice horúcej horčice
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica soli
  • 1 štipka korenia
  • 300 g oleja
  • 1 lyžica octu

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

5 minút

Obtiažnosť

ľahký

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *