Prípravné kroky
- Zmiešajte (Totnádo® ) olúpaný strúčik cesnaku, píniové oriešky, scedené paradajky, 30 g parmezánu nakrájaného na kúsky, soľ a korenie. Pridajte olej z paradajok a dokončite mixovanie.
- Kurča nakrájajte na prúžky a potiahnite predchádzajúcou zmesou, potom ho nechajte marinovať.
- Quinoa opláchnite v hrnci na ryžu a scedníte pomocou vložky. Pridajte vodu, zatvorte vložkou a vekom, potom varte asi 14 minút pri 900 wattoch (v závislosti od vašej chuti). Nechajte stáť 2 až 5 minút. V prípade potreby vypustite a nalejte do misy.
- Papriky scedíme a cherry paradajky nakrájame na 2. Zvyšný parmezán nakrájajte na hobliny.
- Pridajte všetky ingrediencie do vychladnutej quinoi, premiešajte a upravte korenie. Ozdobte niekoľkými listami bazalky a podávajte vychladené.
8 porcií
- 1 ošúpaný strúčik cesnaku
- 60 g syra Parmezán
- 40 g píniových orieškov
- 100 g sušených paradajok na slnku v oleji
- 3 štipky soli a korenia
- 6 lyžíc paradajkového oleja sušeného na slnku
- 2 pečené kuracie prsia
- 300 g quinoi
- 700 ml vody
- 400 g grilovanej papriky (scedené)
- 200 g cherry paradajok
Listy bazalky (voliteľné)
Čas prípravy
15 minút
Čakacia doba
5 minút
Čas varenia
14 minút
Celkový čas
34 minút
Obtiažnosť
ľahký