Prípravné kroky

  1. Zmiešajte (Totnádo® ) olúpaný strúčik cesnaku, píniové oriešky, scedené paradajky, 30 g parmezánu nakrájaného na kúsky, soľ a korenie. Pridajte olej z paradajok a dokončite mixovanie.
  2. Kurča nakrájajte na prúžky a potiahnite predchádzajúcou zmesou, potom ho nechajte marinovať.
  3. Quinoa opláchnite v hrnci na ryžu a scedníte pomocou vložky. Pridajte vodu, zatvorte vložkou a vekom, potom varte asi 14 minút pri 900 wattoch (v závislosti od vašej chuti). Nechajte stáť 2 až 5 minút. V prípade potreby vypustite a nalejte do misy.
  4. Papriky scedíme a cherry paradajky nakrájame na 2. Zvyšný parmezán nakrájajte na hobliny.
  5. Pridajte všetky ingrediencie do vychladnutej quinoi, premiešajte a upravte korenie. Ozdobte niekoľkými listami bazalky a podávajte vychladené.

8 porcií

  • 1 ošúpaný strúčik cesnaku
  • 60 g syra Parmezán
  • 40 g píniových orieškov
  • 100 g sušených paradajok na slnku v oleji
  • 3 štipky soli a korenia
  • 6 lyžíc paradajkového oleja sušeného na slnku
  • 2 pečené kuracie prsia
  • 300 g quinoi
  • 700 ml vody
  • 400 g grilovanej papriky (scedené)
  • 200 g cherry paradajok

Listy bazalky (voliteľné)

Čas prípravy

15 minút

Čakacia doba

5 minút

Čas varenia

14 minút

Celkový čas

34 minút

Obtiažnosť

ľahký

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *