Celkový čas: 17 minút

Ťažkosti: ľahký

Čas prípravy: 5 minút

Čas odpočinku: 2 minúty

Čas varenia: 10 minút

Prípravné kroky

  1. Nalejte vajcia do misy, vyšľahajte ich metličkou  a odstavte.
  2. V malom hrnci nalejte mlieko, cukor a strúhaný pomaranč a priveďte do varu na strednom ohni.
  3. Za stáleho miešania pridajte krupicovú múku trochu po druhej. Po pridaní všetkého duste za stáleho miešania 2-3 minúty.
  4. Vyberte hrniec z tepla, pridajte vajcia a pokračujte v miešaní asi 30 sekúnd.
  5. DEZERTNÚ FORMU navlhčite studenou vodou, aby bola vlhká, potom nalejte zmes krupicovej múky. Pred vybratím z panvice a podávaním nechajte úplne vychladnúť. Bude to trvať asi 2 hodiny.
  6. Uchovávajte v chladničke až tesne pred podávaním.
    Ak chcete dať extra nádych, môžete ozdobiť tenko nakrájanými plátkami pomaranča.

Prísady

Pripraví 10 porcií

  • 2 vajcia
  • 1 l mlieka
  • 200 g cukru
  • 1 strúhaný pomaranč
  • 150 g krupicovej múky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *