Prípravné kroky

  1. Mrkvu olúpte a nakrájajte na plátky mandolínou (hrúbka 2). Varte ich s vodou v 2,25 l Micro kanvička asi 15 minút pri 600 W. Nechajte ich 5 minút odpočívať a potom ich dôkladne preceďte z vody.
  2. Pyré rozdrvte zemiačikom. Oslaďte ich a v prípade potreby ďalej odstráňte prebytočnú tekutinu. Pridajte kokos, 20 g tvarohu, premiešajte a nechajte úplne vychladnúť.
  3. Nahrubo nakrájajte vlašské orechy s Tornádom, zmiešajte ich s medom.
  4. Lis a vnútro Picciriddu (guľovitý tvar) namažte silikónovým mašľovačkou.
  5. Vložte mrkvové pyré, lisom urobte stredový otvor a naplňte ho orechovou a medovou náplňou. Guľu uzavrite väčším pyré a vytiahnite z formy. Pokračujte, kým sa nespotrebujú všetky ingrediencie a nechajte ich odpočívať v chladničke.
  6. Zvyšnú ricottu zmiešajte s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou.
  7. Mrkvové koláče podávajte so smotanou ricotta posypanou škoricou.

Priprava 6 porcií

  • 650 g mrkvy
  • 10 ml vody
  • 50 g cukru
  • 50 g dehydrovaného kokosu
  • 125 g syra ricotta
  • 50 g vlašských orechov
  • 30 g medu
  • 10 ml oleja
  • 20 g práškového cukru
  • 0,5 kôry 1 pomaranča
  • škorica

Čas prípravy

30 minút

Čas odpočinku

40 minút

Čas varenia

14 minút

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *