Prípravné kroky
- Mrkvu olúpte a nakrájajte na plátky mandolínou (hrúbka 2). Varte ich s vodou v 2,25 l Micro kanvička asi 15 minút pri 600 W. Nechajte ich 5 minút odpočívať a potom ich dôkladne preceďte z vody.
- Pyré rozdrvte zemiačikom. Oslaďte ich a v prípade potreby ďalej odstráňte prebytočnú tekutinu. Pridajte kokos, 20 g tvarohu, premiešajte a nechajte úplne vychladnúť.
- Nahrubo nakrájajte vlašské orechy s Tornádom, zmiešajte ich s medom.
- Lis a vnútro Picciriddu (guľovitý tvar) namažte silikónovým mašľovačkou.
- Vložte mrkvové pyré, lisom urobte stredový otvor a naplňte ho orechovou a medovou náplňou. Guľu uzavrite väčším pyré a vytiahnite z formy. Pokračujte, kým sa nespotrebujú všetky ingrediencie a nechajte ich odpočívať v chladničke.
- Zvyšnú ricottu zmiešajte s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou.
- Mrkvové koláče podávajte so smotanou ricotta posypanou škoricou.
Priprava 6 porcií
- 650 g mrkvy
- 10 ml vody
- 50 g cukru
- 50 g dehydrovaného kokosu
- 125 g syra ricotta
- 50 g vlašských orechov
- 30 g medu
- 10 ml oleja
- 20 g práškového cukru
- 0,5 kôry 1 pomaranča
- škorica
Čas prípravy
30 minút
Čas odpočinku
40 minút
Čas varenia
14 minút