PRÍSADY 4 osoby
- Kvasnice
- 120 ml vlažnej vody
- 20 g čerstvého droždia alebo 5 g suché droždie
- 225 g hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky cukru
- 1/2 lyžičky soli
- Ozdoba
- 100 g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)
- 2 cukety (každá 180-200g)
- 75 g najemno nasekaného prosciutta
- 1 lyžica olivového oleja
- 75 ml paradajkovej omáčky
ČAS PRÍPRAVY
30 min
ČAS VARENIA
20 min
OBTIAŽNOSŤ
Malá
PRIEMERNÉ NÁKLADY
Stred
- V Rýchlokyske 3l pridajte vodu a miešajte droždie, kým sa úplne nerozpustí. Pridajte múku, olivový olej, cukor a soľ a premiešajte silikónovou špachtľou. Miesime rukami, kým nie je cesto hladké a elastické.
- Naplňte polovicu umývadla vodou, ktorá má teplotu asi 37 ° C. Zatvorte misku krytom a vložte ju do vody. Počas prípravy oblohy nechajte cesto kysnúť.
- Pomocou vertikálnej škrabky pripravte parmezánové vločky.
- Do Špiralizéra vložte oranžový rezač a cuketu nakrájajte na misu.
- Nakrájajte prosciutto na prúžky a pridajte ho do misy. Pridajte olivový olej a polovicu parmezánových vločiek a jemne premiešajte. Dávajte pozor, aby ste nerozbili cuketové špirály.
- Vyberte rošt a predhrejte rúru na 220 °C bez vzduchu.
- Pomocou valčeka rozotrite cesto a vytvorte kruh 30 cm.
- Cesto preneste na silikónovú podložku s okrajom, ktorý je umiestnený na studený podnos (mriežku).
- Na cesto natrieme paradajkovú omáčku a potom ozdobíme cuketovými špirálami a posypeme syrom.
- Stojan položte na najnižšiu polohu v rúre a pečte asi 20 minút.