PRÍSADY 4 osoby

  • Kvasnice
  • 120 ml vlažnej vody
  • 20 g čerstvého droždia alebo 5 g suché droždie
  • 225 g hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • Ozdoba
  • 100 g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)
  • 2 cukety (každá 180-200g)
  • 75 g najemno nasekaného prosciutta
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 75 ml paradajkovej omáčky

ČAS PRÍPRAVY

30 min

ČAS VARENIA

20 min

OBTIAŽNOSŤ

Malá

PRIEMERNÉ NÁKLADY

Stred

  1. V Rýchlokyske 3l pridajte vodu a miešajte droždie, kým sa úplne nerozpustí. Pridajte múku, olivový olej, cukor a soľ a premiešajte silikónovou špachtľou. Miesime rukami, kým nie je cesto hladké a elastické.
  2. Naplňte polovicu umývadla vodou, ktorá má teplotu asi 37 ° C. Zatvorte misku krytom a vložte ju do vody. Počas prípravy oblohy nechajte cesto kysnúť.
  3. Pomocou vertikálnej škrabky pripravte parmezánové vločky.
  4. Do Špiralizéra vložte oranžový rezač a cuketu nakrájajte na misu.
  5. Nakrájajte prosciutto na prúžky a pridajte ho do misy. Pridajte olivový olej a polovicu parmezánových vločiek a jemne premiešajte. Dávajte pozor, aby ste nerozbili cuketové špirály.
  6. Vyberte rošt a predhrejte rúru na 220 °C bez vzduchu.
  7. Pomocou valčeka rozotrite cesto a vytvorte kruh 30 cm.
  8. Cesto preneste na silikónovú podložku s okrajom, ktorý je umiestnený na studený podnos (mriežku).
  9. Na cesto natrieme paradajkovú omáčku a potom ozdobíme cuketovými špirálami a posypeme syrom.
  10. Stojan položte na najnižšiu polohu v rúre a pečte asi 20 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *