Čas prípravy
20 minút
Čas odpočinku
5 minút
Čas varenia
28 minút
Prípravné kroky
- V 3,5 l prémiovej miešacej miske zmiešajte mleté kuracie alebo morčacie, pesto, panko, soľ a korenie.
- Cesto rovnomerne rozdeľte na 4 porcie a vytvorte karbonátky, ktoré sa majú lisovať pomocou hamburgerovej súpravy.
- Varenie vo fritéze: Predhrejte fritézu na 180 ° C.
- Vložte dva hamburgery do košíka fritézy a pečte 7 minút. Prevráťte hamburgery a pečte ďalšie 4 minúty. Na každý hamburger položte plátok syra mozzarella a pečte 3 minúty, alebo kým sa syr neroztopí a hamburger nedosiahne vnútornú teplotu 74 ° C.
- Opakujte s ďalšími dvoma hamburgermi.
- Ak robíte na sporáku:
Olej zohrejte na veľkej panvici na strednom ohni. Vložte hamburgery do panvice a pečte 5-6 minút z každej strany alebo kým nie sú upečené. - Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5-10 minút odpočívať.
- Hamburgery poukladáme na hamburgerové žemle, podlejeme plátkom paradajok, pridáme balzamikovú polevu a podávame s ďalším pestom.

Prísady
Pripraví 4 porcie
- 450 g mletého kuracieho alebo morčacieho mäsa
- 80 g pesta
- 50 gr panko
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 syry mozzarella
Slúžiť
- 1 paradajka
- 4 hamburgerové žemle
- Balzamiko
- Pesto