Čas prípravy

20 minút

Čas odpočinku

5 minút

Čas varenia

28 minút

Prípravné kroky

  1. 3,5 l prémiovej miešacej miske zmiešajte mleté kuracie alebo morčacie, pesto, panko, soľ a korenie.
  2. Cesto rovnomerne rozdeľte na 4 porcie a vytvorte karbonátky, ktoré sa majú lisovať pomocou hamburgerovej súpravy.
  3. Varenie vo fritéze: Predhrejte fritézu na 180 ° C.
  4. Vložte dva hamburgery do košíka fritézy a pečte 7 minút. Prevráťte hamburgery a pečte ďalšie 4 minúty. Na každý hamburger položte plátok syra mozzarella a pečte 3 minúty, alebo kým sa syr neroztopí a hamburger nedosiahne vnútornú teplotu 74 ° C.
  5. Opakujte s ďalšími dvoma hamburgermi.
  6. Ak robíte na sporáku:
    Olej zohrejte na veľkej panvici na strednom ohni. Vložte hamburgery do panvice a pečte 5-6 minút z každej strany alebo kým nie sú upečené.
  7. Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5-10 minút odpočívať.
  8. Hamburgery poukladáme na hamburgerové žemle, podlejeme plátkom paradajok, pridáme balzamikovú polevu a podávame s ďalším pestom.

Prísady

Pripraví 4 porcie

  • 450 g mletého kuracieho alebo morčacieho mäsa
  • 80 g pesta
  • 50 gr panko
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 syry mozzarella

Slúžiť

  • 1 paradajka
  • 4 hamburgerové žemle
  • Balzamiko
  • Pesto

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *