Čas prípravy: 15 minút

Čas odpočinku: 6 minút

Čas varenia: 16 minút

Prípravné kroky

  1. Hovädzie mäso dochutíme soľou, korením, miešame, aby sa spojilo, potom zmes rovnomerne rozdelíme na 4 porcie a vytvoríme karbonátky na lisovanie s Burger Setom.
  2. Do malej misy pridajte zvyšné ingrediencie, okrem nakrájanej cibule, a miešajte, aby sa spojili.
  3. Vložte cibuľu a hamburgery do super marinády. Zatvorte a dajte do chladničky na 3 hodiny. Flip Super Marinade na marinovanie druhej strany fašírok po dobu 3 hodín alebo cez noc.
  4. Ak chcete variť s grilom Micro Pro:
    Vložte 2 hamburgery do grilu Micro Pro. Umiestnite veko do nízkej polohy a mikrovlnnú rúru na 4 minúty pri 900 wattoch. Otočte ich a dajte do mikrovlnnej rúry ďalšie 4 minúty. Opakujte s ostatnými hamburgermi.
  5. Varenie na sporáku:
    Zohrejte olej na veľkej panvici na strednom ohni a v prípade potreby pridajte mrholenie oleja. Vložte hamburgery do panvice a varte 2-3 minúty z každej strany. Varte, kým nedosiahnete požadovanú hotovosť.
  6. Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5-10 minút odpočívať.
  7. Nalejte marinádu a cibuľu do nepriľnavej panvice. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na strednú. Varte za občasného miešania, kým marináda nezhustne a cibuľa nezmäkne, asi 8 minút.
  8. Podávajte hamburgery s cibuľou Marsala v hamburgerových žemliach a pridajte polevy podľa svojich predstáv.

Prísady

Pripraví 4 porcie

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 g soli
  • 0,25 petržlen
  • 1 gr klinček
  • 60 ml extra panenského olivového oleja
  • 250 ml Marsala
  • 30 ml balzamikového octu
  • 2 žlté cibule
  • Burgerové žemle

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *