Čas prípravy: 15 minút
Čas odpočinku: 6 minút
Čas varenia: 16 minút
Prípravné kroky
- Hovädzie mäso dochutíme soľou, korením, miešame, aby sa spojilo, potom zmes rovnomerne rozdelíme na 4 porcie a vytvoríme karbonátky na lisovanie s Burger Setom.
- Do malej misy pridajte zvyšné ingrediencie, okrem nakrájanej cibule, a miešajte, aby sa spojili.
- Vložte cibuľu a hamburgery do super marinády. Zatvorte a dajte do chladničky na 3 hodiny. Flip Super Marinade na marinovanie druhej strany fašírok po dobu 3 hodín alebo cez noc.
- Ak chcete variť s grilom Micro Pro:
Vložte 2 hamburgery do grilu Micro Pro. Umiestnite veko do nízkej polohy a mikrovlnnú rúru na 4 minúty pri 900 wattoch. Otočte ich a dajte do mikrovlnnej rúry ďalšie 4 minúty. Opakujte s ostatnými hamburgermi. - Varenie na sporáku:
Zohrejte olej na veľkej panvici na strednom ohni a v prípade potreby pridajte mrholenie oleja. Vložte hamburgery do panvice a varte 2-3 minúty z každej strany. Varte, kým nedosiahnete požadovanú hotovosť. - Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5-10 minút odpočívať.
- Nalejte marinádu a cibuľu do nepriľnavej panvice. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na strednú. Varte za občasného miešania, kým marináda nezhustne a cibuľa nezmäkne, asi 8 minút.
- Podávajte hamburgery s cibuľou Marsala v hamburgerových žemliach a pridajte polevy podľa svojich predstáv.
Prísady
Pripraví 4 porcie
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 g soli
- 0,25 petržlen
- 1 gr klinček
- 60 ml extra panenského olivového oleja
- 250 ml Marsala
- 30 ml balzamikového octu
- 2 žlté cibule
- Burgerové žemle