Čas prípravy: 10 min

Čas odpočinku: 30 min

Táto ľahká a vzdušná dezertná tvorba kombinuje sladkosť vanilkového jogurtu so sviežosťou a jemnou chuťou marhúľ. Kombinácia krémového jogurtového krému a šťavnatých kúskov marhúľ je skutočnou lahôdkou pre chuťové bunky. Nechajte sa zlákať týmto jednoduchým, ale jemným dezertom a vychutnajte si harmonickú kombináciu vanilky a marhúľ s každou lahodnou lyžičkou!

Príprava vanilkového jogurtového krému s marhuľami:

  1. Piškóty nakrájajte na 5 kusov a rozdeľte ich medzi 6 misiek. Namočte želatínu do veľkého množstva studenej vody.
  2. Pridajte jogurt, cukor a vanilkový cukor do SuperSonic® Extra s mixérovou vložkou a miešajte dohladka.
  3. Želatínu vytlačte a rozpustite podľa pokynov na miernom ohni (nenechajte ju variť).
  4. Zmiešajte 2-4 polievkové lyžice krému do tekutej želatíny jeden po druhom. Tekutá želatína sa opatrne ochladí. Tento proces sa nazýva „zarovnanie“. Zabraňuje tvorbe zhlukov želatíny v kréme. Potom želatínovú zmes vmiešajte do zvyšku krému.
  5. Keď sa zmes začne gélovať, vyšľahajte krém s Rýchlikom na úrovni I do tuha a zmiešajte s vanilkovým krémom.
  6. Vypustite marhule, zbierajte 75 ml šťavy a nalejte ju na piškóty.
  7. Pridajte scedené marhule do SuperSonic® Extra s reznou vložkou a pyré. Polovicu marhuľového pyré natrieme na piškóty, potom pridáme krém.
  8. Dokončite zvyšným marhuľovým pyré a pred podávaním vložte dezert do chladničky najmenej na 30 minút.

Pro tip na vanilkový jogurtový krém:

Tento ľahký dezertný krém môžete tiež dokonale obmieňať s iným ovocím, ako sú maliny, čerešne alebo mango, ak sa vám páči exotickejšie.

Ďalej určite vyskúšajte tento vegánsky ovocný krém s bobuľami a hodvábnym tofu. Trvá vám to len 5 minút!

Prísady

Na 6 porcií

  • 6 piškót
  • 3 listy želatíny
  • 500 g vanilkového jogurtu
  • 50 g cukru
  • 2 PL vanilkového cukru
  • 200 g šľahačky
  • 1 plechovka marhúľ (odvodnená hmotnosť 470 g)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *