Čas prípravy: 10 min
Čas odpočinku: 30 min
Táto ľahká a vzdušná dezertná tvorba kombinuje sladkosť vanilkového jogurtu so sviežosťou a jemnou chuťou marhúľ. Kombinácia krémového jogurtového krému a šťavnatých kúskov marhúľ je skutočnou lahôdkou pre chuťové bunky. Nechajte sa zlákať týmto jednoduchým, ale jemným dezertom a vychutnajte si harmonickú kombináciu vanilky a marhúľ s každou lahodnou lyžičkou!
Príprava vanilkového jogurtového krému s marhuľami:
- Piškóty nakrájajte na 5 kusov a rozdeľte ich medzi 6 misiek. Namočte želatínu do veľkého množstva studenej vody.
- Pridajte jogurt, cukor a vanilkový cukor do SuperSonic® Extra s mixérovou vložkou a miešajte dohladka.
- Želatínu vytlačte a rozpustite podľa pokynov na miernom ohni (nenechajte ju variť).
- Zmiešajte 2-4 polievkové lyžice krému do tekutej želatíny jeden po druhom. Tekutá želatína sa opatrne ochladí. Tento proces sa nazýva „zarovnanie“. Zabraňuje tvorbe zhlukov želatíny v kréme. Potom želatínovú zmes vmiešajte do zvyšku krému.
- Keď sa zmes začne gélovať, vyšľahajte krém s Rýchlikom na úrovni I do tuha a zmiešajte s vanilkovým krémom.
- Vypustite marhule, zbierajte 75 ml šťavy a nalejte ju na piškóty.
- Pridajte scedené marhule do SuperSonic® Extra s reznou vložkou a pyré. Polovicu marhuľového pyré natrieme na piškóty, potom pridáme krém.
- Dokončite zvyšným marhuľovým pyré a pred podávaním vložte dezert do chladničky najmenej na 30 minút.
Pro tip na vanilkový jogurtový krém:
Tento ľahký dezertný krém môžete tiež dokonale obmieňať s iným ovocím, ako sú maliny, čerešne alebo mango, ak sa vám páči exotickejšie.
Ďalej určite vyskúšajte tento vegánsky ovocný krém s bobuľami a hodvábnym tofu. Trvá vám to len 5 minút!
Prísady
Na 6 porcií
- 6 piškót
- 3 listy želatíny
- 500 g vanilkového jogurtu
- 50 g cukru
- 2 PL vanilkového cukru
- 200 g šľahačky
- 1 plechovka marhúľ (odvodnená hmotnosť 470 g)