Prípravné kroky
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vyberte rošt.
- Roztopte maslo a po vychladnutí ho vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Po jednom pridajte krupicu, pudingový prášok, citrónovú šťavu a vajce a dobre premiešajte.
- Nakoniec pridajte ricottu a všetko premiešajte dohladka.
- Silikónovú formu Srdce položte na stojan studenej rúry a cesto rozdeľte medzi 6 srdiečok.
- Pečieme a uistite sa, že medzi formou a stenami rúry, hornou a spodnou časťou, je najmenej 5 cm. Pečieme 30-40 minút.
- Po upečení nechajte formu v rúre vypnutú a otvorenú 5-10 minút, potom ju vyberte a otočte hore dnom.
Pred rozbalením nechajte úplne vychladnúť. - Prilepte tyčinky do každého srdiečka a ozdobte rozpustenou čokoládou a inými ozdobami podľa vášho výberu.
Priprava 6 porcií
Na cesto
- 60 g masla
- 75 g cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- 0,5 lyžice krupice
- 1 PL pudingového prášku (vanilková príchuť)
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 veľké vajce
- 250 g syra ricotta
Ozdobiť
- 6 drevených palíc
- 100 g rozpustenej čokolády
- Farebné cukrové dekorácie
Čas prípravy
15 minút
Čas odpočinku
10 minút
Čas varenia
35 minút
Celkový čas
1 hodina
Obtiažnosť
Stredná