Prípravné kroky

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s cukrom do hladka.
  2. Pridajte mascarpone do zmesi.
  3. Žĺtky vyšľahajte do tuha so Rýchlikom a jemne ich pridajte do zmesi marscarpone za stáleho miešania zdola nahor silikónovou stierkou.
  4. Na dno sklenenej nádoby Premia s objemom 1,5 l položte vrstvu krému a potom pridajte vrstvu piškót rýchlo namočených v ľadovej káve. Vytvorte ďalšiu vrstvu krému a jednu z piškót a doplňte vrstvou krému.
  5. Zatvorte tesnením sklenenej nádoby Premia s objemom 1,5 l a vložte do chladničky na odpočinok asi na 3 hodiny. Pred podávaním posypte povrch tiramisu nesladeným kakaom.

Poznámky

Tiramisu môžete uchovávať v nádobe Premia v chladničke niekoľko dní.

Priprava 6 porcií

  • 500 g mascarpone
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 300 g piškóty
  • káva
  • nesladený kakaový prášok

Čas prípravy

40 minút

Čas odpočinku

3 minúty

Celkový čas

43 minút

Obtiažnosť

ľahký

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *