Čas prípravy: 30 minút

Čas varenia: 30 minút

Prípravné kroky

  1. univerzálnou škrabkou na zeleninu olúpte mrkvu, pridajte ju do cibule a zeleru v 1,5 lit. kastróle s 900 ml vody. Priveďte do varu, pridajte soľ a varte zeleninový vývar asi 15 minút.
  2. mandolínou (1/visiaci zámok) nakrájajte tekvicu. V Turbo Chef nakrájajte šalotku s 1 vetvičkou rozmarínu a všetko nalejte do 2,5 l kastróla s olejom. Prikryjeme a restujeme na stredne nízkej teplote. Pridajte tekvicu s 200 ml vody, zakryte a varte, kým sa tekvica nerozpadne.
  3. Huby očistite zeleninovým nožom, rýchlo ich umyte pod tečúcou vodou, potom osušte kuchynským papierom, nakrájajte na plátky a pridajte do tekvice; Necháme to ochutiť.
  4. Naberačkou  odmerajte 3 naberačky ryže (asi 300 g), nalejte ich do 2,5 l kastróla, nechajte ho ochutiť a potom deglazovať vínom. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom a pridáme 7 naberačiek zeleninového vývaru, zakryjeme a pokračujeme vo varení 15/18 minút na stredne nízkom ohni. Ku koncu varenia premiešajte univerzálnou lyžicou, skontrolujte varenie a v prípade potreby pridajte ďalší vývar. Primiešajte maslo a strúhaný parmezán.

Prísady

Pripraví 4 porcie

  • 300 g ryže Carnaroli
  • 200 g tekvice
  • 150 g hríbov
  • 1 šalotka
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 tyčinka zeleru
  • Muškátový oriešok
  • 50 g parmezánu
  • 30 g masla
  • 20 ml extra panenského olivového oleja
  • Rozmarín
  • Soľ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *