Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 30 minút
Prípravné kroky
- S univerzálnou škrabkou na zeleninu olúpte mrkvu, pridajte ju do cibule a zeleru v 1,5 lit. kastróle s 900 ml vody. Priveďte do varu, pridajte soľ a varte zeleninový vývar asi 15 minút.
- S mandolínou (1/visiaci zámok) nakrájajte tekvicu. V Turbo Chef nakrájajte šalotku s 1 vetvičkou rozmarínu a všetko nalejte do 2,5 l kastróla s olejom. Prikryjeme a restujeme na stredne nízkej teplote. Pridajte tekvicu s 200 ml vody, zakryte a varte, kým sa tekvica nerozpadne.
- Huby očistite zeleninovým nožom, rýchlo ich umyte pod tečúcou vodou, potom osušte kuchynským papierom, nakrájajte na plátky a pridajte do tekvice; Necháme to ochutiť.
- Naberačkou odmerajte 3 naberačky ryže (asi 300 g), nalejte ich do 2,5 l kastróla, nechajte ho ochutiť a potom deglazovať vínom. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom a pridáme 7 naberačiek zeleninového vývaru, zakryjeme a pokračujeme vo varení 15/18 minút na stredne nízkom ohni. Ku koncu varenia premiešajte univerzálnou lyžicou, skontrolujte varenie a v prípade potreby pridajte ďalší vývar. Primiešajte maslo a strúhaný parmezán.
Prísady
Pripraví 4 porcie
- 300 g ryže Carnaroli
- 200 g tekvice
- 150 g hríbov
- 1 šalotka
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 1 tyčinka zeleru
- Muškátový oriešok
- 50 g parmezánu
- 30 g masla
- 20 ml extra panenského olivového oleja
- Rozmarín
- Soľ