plnené gaštanmi a perníkmi
Čas prípravy: 15 min
Čas odpočinku: 15 min
200 °C prúdenie 2:45 hodín
Pečená hus je ideálna ako vianočné hlavné jedlo. Najmä ak chcete slúžiť vo veľkom! Tento klasický recept bude vrcholom vašej hostiny s náplňou gaštanov a perníkov. To vytvára vianočný pocit!
Príprava pečenej husi:
- Predhrejte rúru na konvekciu 200 °C.
- Perník nakrájajte na malé kocky zúbkovaným nožom.
- Nakrájajte 250 g gaštanov v SuperSonic Extra reznou vložkou.
- Vložte obe spolu s mletým mäsom a soľou a korením do miešacej misy UltraPro 3,5 l a premiešajte pomocou veľkej vrchnej škrabky.
- Naplňte brušnú dutinu husi zmesou mletého mäsa. Nohy zviažte kuchynským špagátom alebo zatvorte brucho pomocou špáradiel.
- Potom hus ochutíme soľou, korením a vložíme do kastróla UltraPro 3.5L. Pridajte pomarančový džús a rozložte zvyšné gaštany okolo husi.
- Vložte kastról UltraPro 3,5 l s vekom do rúry, zakryte a varte 2 hodiny 30 minút. Potom odstráňte veko a nechajte ho variť ďalších 15 minút.
- Vyberte pečenú hus z rúry, znova zatvorte veko a nechajte ju odpočívať najmenej 15 minút. Vďaka tomu je mäso ešte jemnejšie a ľahšie sa vyrezáva.
- Pečenú hus podávajte klasicky so zemiakovými knedľami a červenou kapustou.
Nemáte po ruke recept na zemiakové knedle? Nebojte sa, v tomto určite uspejete. Spolu s jemným jablkom a červenou kapustou sa pečená hus stáva sviatkom.
Dezert samozrejme nesmie chýbať. Zapôsobte na svojich hostí francúzskou klasikou Bûche de Noël. Piškóta, ktorá je nielen slávnostná, ale aj fantasticky chutí.
Prísady
Na 4 porcie
- 1 husa (2,5–3 kg)
- 200 g perníka
- 350 g varených gaštanov
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 45 ml pomarančového džúsu
- Soľ a korenie
- Špáradlo