Prísady na 1 porciu

Na kysnuté cesto

  • 75 ml vlažnej vody
  • 1 lyžička cukru
  • 10 g čerstvého droždia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • 1/2 lyžičky soli
  • 40 g mäkkého masla

Na potieranie a kropenie

  • 1 vaječný bielok
  • 1 lyžica sezamových semienok

Pre karbonátky

  • 300 g miešaného mletého mäsa
  • 1 lyžica oleja na varenie
  • Soľ a korenie

Okrem toho

  • Horčica, kečup, majonéza
  • Niektoré listy šalátu
  • Cibuľové krúžky, plátky uhorky a paradajok

Čas prípravy: 25 min

Čas odpočinku: 40 min

Čas varenia: 25 min

Príprava

  1. Droždie rozdrvíme a zmiešame s vlažnou vodou a cukrom, napr. v malej miske.  Potom nechajte stáť 5-10 minút.
  2. Zvyšné ingrediencie na cesto vložte do malej misky , nalejte roztok droždia a všetko spolu premiešajte.
  3. Zatvorte misku a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 30-40 minút, kým sa veko neotvorí „treskom“.
  4. Predhrejte rúru na horný/spodný oheň 200 °C.
  5. Silikónovú formu soccer mini položte na plech na studený plech.
  6. Kysnuté cesto znova premiešame a rozdelíme na 6 častí. Vložte ich do výklenkov formy.
  7. Vložte plech na pečenie do rúry. Uistite sa, že medzi hornou a dolnou časťou formy a stenami rúry je vzdialenosť najmenej 5 cm. Pečieme asi 15 minút.
  8. Medzitým tvoria 6 karbonátov veľkosti buchiet z mletého mäsa.
  9. Placky potrieme olejom z oboch strán  a smažte na každej strane asi 2 minúty. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
  10. Potom otočte rolky z formy pomocou rukavíc Tupperware a povrch futbalovej lopty potrieme vaječným bielkom.
  11. Vrch posypte sezamovými semienkami a rolky pečte na podložke na cesto Easyplus ďalšie 2-3 minúty. Opäť sa uistite, že medzi formou a stenami rúry, hore a dole, je vzdialenosť najmenej 5 cm.
  12. Nakoniec zostavte malé futbalové hamburgery: Žemle vodorovne nakrájajte na polovicu a podľa potreby rozotrite obe polovice horčicou, kečupom a / alebo majonézou.
  13. Spodnú polovicu žemle navrch dajte listami šalátu, každý plackou, plátkami paradajok a uhoriek a cibuľovými krúžkami.
  14. Na vrch položte hornú polovicu žemle a vaše malé futbalové hamburgery sú hotové – najlepšie podávajte ihneď spolu so zemiakovými klinmi a domácim kečupom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *