Prísady na 1 porciu
Na kysnuté cesto
- 75 ml vlažnej vody
- 1 lyžička cukru
- 10 g čerstvého droždia
- 150 g hladkej múky
- 1 žĺtok
- 1/2 lyžičky soli
- 40 g mäkkého masla
Na potieranie a kropenie
- 1 vaječný bielok
- 1 lyžica sezamových semienok
Pre karbonátky
- 300 g miešaného mletého mäsa
- 1 lyžica oleja na varenie
- Soľ a korenie
Okrem toho
- Horčica, kečup, majonéza
- Niektoré listy šalátu
- Cibuľové krúžky, plátky uhorky a paradajok
Čas prípravy: 25 min
Čas odpočinku: 40 min
Čas varenia: 25 min
Príprava
- Droždie rozdrvíme a zmiešame s vlažnou vodou a cukrom, napr. v malej miske. Potom nechajte stáť 5-10 minút.
- Zvyšné ingrediencie na cesto vložte do malej misky , nalejte roztok droždia a všetko spolu premiešajte.
- Zatvorte misku a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 30-40 minút, kým sa veko neotvorí „treskom“.
- Predhrejte rúru na horný/spodný oheň 200 °C.
- Silikónovú formu soccer mini položte na plech na studený plech.
- Kysnuté cesto znova premiešame a rozdelíme na 6 častí. Vložte ich do výklenkov formy.
- Vložte plech na pečenie do rúry. Uistite sa, že medzi hornou a dolnou časťou formy a stenami rúry je vzdialenosť najmenej 5 cm. Pečieme asi 15 minút.
- Medzitým tvoria 6 karbonátov veľkosti buchiet z mletého mäsa.
- Placky potrieme olejom z oboch strán a smažte na každej strane asi 2 minúty. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
- Potom otočte rolky z formy pomocou rukavíc Tupperware a povrch futbalovej lopty potrieme vaječným bielkom.
- Vrch posypte sezamovými semienkami a rolky pečte na podložke na cesto Easyplus ďalšie 2-3 minúty. Opäť sa uistite, že medzi formou a stenami rúry, hore a dole, je vzdialenosť najmenej 5 cm.
- Nakoniec zostavte malé futbalové hamburgery: Žemle vodorovne nakrájajte na polovicu a podľa potreby rozotrite obe polovice horčicou, kečupom a / alebo majonézou.
- Spodnú polovicu žemle navrch dajte listami šalátu, každý plackou, plátkami paradajok a uhoriek a cibuľovými krúžkami.
- Na vrch položte hornú polovicu žemle a vaše malé futbalové hamburgery sú hotové – najlepšie podávajte ihneď spolu so zemiakovými klinmi a domácim kečupom