Prípravné kroky
- Dvojitým sitom cícer dobre vypustite a opláchnite pod tečúcou vodou.
- Nalejte ich do TAJFÚNA vybaveného čepeľovou vložkou a jemne ich nakrájajte na pyré.
- Cviklu položte na dosku na krájanie Flexy a nakrájajte ju kuchynským nožom. Potom ho nalejte do TAJFÚNA a potiahnite šnúrku, aby ste ju jemne nasekali.
- Odstráňte vložku čepele a umiestnite lopatkovú vložku do TAJFÚNA
Nalejte omáčku tahini a potiahnite šnúrku, aby sa všetko zmiešalo.
Potom pridajte soľ a rascu. Zatvorte a znova potiahnite šnúrku.
Nakoniec cez lievik nalejte čajovú lyžičku citrónovej šťavy a pokračujte v ťahaní za šnúrku. - Ochutnajte hummus a v prípade potreby upravte chuť podľa svojich predstáv. Ak je to potrebné, pridajte trochu sezamového oleja, aby bol krémovejší.
Môžete ho okamžite podávať s čerstvou a chrumkavou zeleninou alebo ho uložiť do uzavretej misy a uložiť do chladničky.