Prípravné kroky
- Vyberte banán z mrazničky a nechajte ho pri izbovej teplote 15 minút.
- Dajte banán do lievika Sorbetovača a potom pridajte ingrediencie podľa chuti, aby ste vytvorili svoju obľúbenú chuť.
- Postup opakujte so všetkými ostatnými ingredienciami, ozdobte polevou podľa vášho výberu.
Poznámky
Návrh:
Ak neskonzumujete všetku zmrzlinu, môžete ju zmraziť v nanukoch.
Pre sladšiu, krémovejšiu zmrzlinu použite zrelé banány alebo pridajte trochu medu alebo javorového sirupu.
Priprava 6 porcií
- Zoznam Banánová zmrzlina
- 450 g mrazeného banánu
- 1 ml vanilkového extraktu
- štipka škorice
Zmrzlina Ciocobanana
- 450 g mrazeného banánu
- 30 ml kakaového prášku
- 15 ml kokosového alebo mandľového mlieka
Zmrzlina Ciocomenta
- 450 g mrazeného banánu
- 0,5 ml extraktu z mäty piepornej
- 45 ml čokoládových lupienkov
Bobuľová zmrzlina
- 450 g mrazeného banánu
- 100 mrazených bobúľ
- 2 ml vanilkového extraktu
Čas prípravy
10 minút
Čas odpočinku
15 minút
Celkový čas
25 minút
Ťažkosti
ľahký