Celkový čas: 13 minút
Ťažkosti: ľahký
Čas prípravy: 5 minút
Čas odpočinku: 8 minút
Prípravné kroky
- Zmiešajte víno, tonikovú vodu, čučoriedky a lístky mäty v džbáne.
- Pomocou hladkej vložky čepele nastavte mandolínu na hrúbku #2 a uzamknite ju otočením trojuholníkového gombíka na uzavretom visiacom zámku.
- Pomocou vložky na ochranu prstov uhorku napichnite na špíz a nakrájajte na plátky. Pokračujte rovnakým spôsobom s citrónom.
- Pridajte uhorku a plátky citróna do džbánu a vložte do chladničky najmenej na 6 hodín, ale vždy odporúčame viac ako 8 hodín pre intenzívnejšiu a ovocnejšiu chuť.
Podávajte studené a podľa potreby s pridaním niekoľkých kociek ľadu.
Poznámky
Tipy:
* Čím dlhšie lúhujete ovocie, tým chutnejšia bude sangria.
**Aby bol tento recept nealkoholický, nahraďte víno šťavou z bieleho hrozna.
Prísady
Pripraví 10 porcií
- 1,5 l bieleho sladkého vína
- 945 ml tonikovej vody
- 150 gr čučoriedok
- 6 lístkov mäty
- 0,5 uhorky
- 1 citrón