Celkový čas: 13 minút

Ťažkosti: ľahký

Čas prípravy: 5 minút

Čas odpočinku: 8 minút

Prípravné kroky

  1. Zmiešajte víno, tonikovú vodu, čučoriedky a lístky mäty v džbáne.
  2. Pomocou hladkej vložky čepele nastavte mandolínu na hrúbku #2 a uzamknite ju otočením trojuholníkového gombíka na uzavretom visiacom zámku.
  3. Pomocou vložky na ochranu prstov uhorku napichnite na špíz a nakrájajte na plátky. Pokračujte rovnakým spôsobom s citrónom.
  4. Pridajte uhorku a plátky citróna do džbánu a vložte do chladničky najmenej na 6 hodín, ale vždy odporúčame viac ako 8 hodín pre intenzívnejšiu a ovocnejšiu chuť.
    Podávajte studené a podľa potreby s pridaním niekoľkých kociek ľadu.

Poznámky

Tipy:

* Čím dlhšie lúhujete ovocie, tým chutnejšia bude sangria.

**Aby bol tento recept nealkoholický, nahraďte víno šťavou z bieleho hrozna.

Prísady

Pripraví 10 porcií

  • 1,5 l bieleho sladkého vína
  • 945 ml tonikovej vody
  • 150 gr čučoriedok
  • 6 lístkov mäty
  • 0,5 uhorky
  • 1 citrón

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *