So súčasným trendom urbanizácie, priestory doma aj v kuchyni sú stále menšie. Preto Tupperware prináša kompaktné a viacúčelové riešenie, ktoré umožní pripraviť zdravé dusené jedlá vrátane cestovín alebo ryže. Ideálna na prípravu rýchlych a jednoduchých jedál všedného dňa.
Použitie: Varenie v pare
Mikrovlny sú blokované, nedostanú sa cez Veko na varenie v pare ani cez Parák k pokrmu, preto sú jedlá varené len parou!
Mikrovlny ohrievajú vodu, tým vzniká para, ktorá uvarí jedlo.
Časti používané na varenie v pare sú:
Spodná nádoba na vodu
Plytké sito
Parák
Veko na varenie v pare
Varenie v pare:
Nalejte do Spodnej nádoby 400 ml vody, kým sa nedostanete na rysku umiestnenú pod symbolom varenia v pare.
Vždy sa uistite, že ste nádobu správne zostavili. Nikdy nepoužívajte Plytké sito bez Paráka a Veka na varenie v pare. Pokrm určený na varenie v pare umiestnite do Paráka. Do Plytkého sita dávajte suroviny, ktoré sa môžu nakúpiť: fazuľky, zemiaky atď.
Vždy varte v mikrovlnke na max. teplotu 900 W a nie dlhšie ako 30 minút. Nechajte Micro urban a mikrovlnnú rúru vychladnúť pred opätovným použitím.
Po uvarení nechajte nádobu 5 minút odstáť. Ponechajte Micro urban uzavretý, pokiaľ nebudete jedlo podávať. Ak chcete zastaviť proces varenia v pare (odporúčané pri zelenej zelenine) vylejte zvyšnú horúcu vodu zo Spodnej nádoby a umiestnite ju späť pod Parák.
Micro urban je vhodný na servírovanie priamo na stole. Vždy používajte podložku pod nádobu na ochranu povrchu stola.
Varenie obilnín:
Časti používané na varenie obilnín:
Spodná nádoba na vodu
Veko na ryžu
Oddeľujúca vložka
Pred varením opláchnite ryžu a ďalšie obilniny, pokiaľ nie je na obale uvedené inak. Do Spodnej nádoby nalejte vodu a umiestnite zrná. Neprekračujte množstvo uvedené v tabuľke „Varenie ryže a ďalších obilnín“, aby sa zabránilo odparovaniu. Rešpektujte maximálne množstvo zŕn a vody tak, ako uvádza ryska „MAX“ umiestnená na vnútornej stene Spodnej nádoby.
Podľa nákresu zostavte Micro urban na varenie ryže. Uistite sa, že ste umiestnili oddeliteľnú vložku na Spodnú nádobu s 2 malými úchytmi nahor. Pred zatvorením Veka na ryžu, skontrolujte, či rukoväte veka sú v zákryte s rukoväťami Spodné nádoby. Zatlačte Veko na ryžu smerom dole.
Umiestnite nádobu do mikrovlnnej rúry a varte podľa navrhovaného času v tabuľke „Varenie ryže a ďalších obilnín“ na max 900 W a nie dlhšie ako 30 minút. Doba varenia a hladina vody by mali byť upravené podľa druhu obilniny, nastavenia úrovne výkonu mikrovlnnej rúry a požadovanej vlhkosti.
Po uvarení nechajte nádobu 5 minút odstáť. Ak chcete Micro urban otvoriť, zatlačte rukoväte Veka na ryžu smerom dole zatiaľ čo držíte obe rukoväte Spodné nádoby. Vždy tlačte dole na jednej strane a potom na druhej strane. Premiešajte s hladkými pomocníkmi.
Varenie cestovín: Časti používané na varenie cestovín:
Spodná nádoba na vodu
Parák
Veko na varenie v pare (použitie: pri servírovaní)
Do Spodnej nádoby umiestnite cestoviny a nalejte vodu. Maximálne množstvo cestovín a vody je v Spodnej nádobe označené pod symbolom varenia cestovín. Aj pri menšom množstve cestovín, nalejte do nádoby vodu až do úrovne „MAX“.
Cestoviny varte neprikryté v mikrovlnnej rúre na max. 900 W. Doba varenia cestovín je uvedená v tabuľke „Varenie cestovín“. Nikdy neprekračujte celkovú dobu varenia maximálne 30 minút. Dobu prispôsobte vašej chuti, nastaveniu mikrovlnnej rúry a typu cestovín.
Pri vyberaní Spodnej nádoby z mikrovlnky držte nádobu oboma rukami. Používajte Silikónové rukavice. Na scedenie cestovín použite Parák a znovu ich dajte do Spodnej nádoby, prikryte Vekom na varenie v pare, aby ste cestoviny uchovali teplé až do servírovania!
Recenzie
Clear filtersNikto zatiaľ nepridal hodnotenie.