Dezertná forma

Apple Shopping Event

Hurry and get discounts up to 20% Read more

  • Dodáva atraktívnu formu teplým, studeným a mrazeným jedlám.

 

1 na sklade

14,90  s DPH

1 na sklade

Popis produktu

  • Dodáva atraktívnu formu teplým, studeným a mrazeným jedlám.
  • Vonkajšia forma v tvare krúžku umožňuje dať atraktívny tvar želé, šaláty, paštéty.
  • Dezertná forma má možnosť otvárania formy z dvoch strán, čo uľahčuje vyberanie pokrmu z nej.
  • Veľmi hladký materiál zabraňuje prilepeniu pokrmov.
  • POTREBNÉ PRÍSADY

    minule som pýtala inšpirácie na dobrotky z dezertnej formy Tupperware, tu => http://www.lukea.szm.sk/top/recepty/recepty.html som našla receptíky, okrem toho aj na dobroty, ktoré sa pripravujú za pomoci iných Tupperware výrobkov……tak klik a skúšajte :-))))

    POSTUP PRÍPRAVY

    JOGURTOVÁ TORTA
    Suroviny : 1 šľahačková smotana v prášku, 1 želatína prášková, 2 balíčky vanilkového cukru, 0,5 l bieleho jogurtu alebo kyslej pochúťkovej smotany, 1,5dl mlieka, kompót – maliny, čučoriedky, černice…, piškóty
    Postup : Šľahačku v prášku s mliekom vyšľaháme v Maxi-mixe a zmiešame spolu s jogurtom. Želatínu,
    1/2 kompótovej šťavy, vanilkový cukor a troškou vody uvaríme, ešte teplú ju vylejeme do jogurtu so šľahačkou. Polovicu tejto masy vlejeme do dezertnej formy, ktorú sme vypláchli studenou vodou. Pridáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ovocie a zalejeme jogurtovou hmotou. Uzavretú nádobu dáme
    stuhnúť v chladničke .

    SMOTANOVÁ TORTA
    Suroviny : 2 balíčky detských piškót, 4 kyslé smotany, 4 balíčky vanilkového cukru, kakao a škorica, ovocie
    Postup : Na dno dezertnej formy ukladáme okrúhle piškóty. Druhú vrstvu tvorí polovica zmesi kyslej smotany, rozmiešanej s vanilkový cukrom, prípadne s troškou škorice. Potom kladieme v súvislej vrstve ovocie (jahody, broskyne, marhule – môžu byť aj zavárané). Ďalšiu vrstvu tvoria piškóty, potom smotana. Dáme do chladničky stuhnúť. Po vybratí krájame TW lopatkou a môžeme ešte ozdobiť šľahačkou. Smotanu môžeme podľa chuti vymiešať aj s kakaom.

    TVAROHOVÁ TORTA
    Suroviny : 2 kocky jemného tvarohu, 150 g práškového cukru, 1/2 masla, 3 celé vajcia, 2 dl mlieka (90 o C), vanilkový cukor, prášková želatína, piškóty, ovocný sirup alebo rum, hrozienka, džem
    Postup : Vanilkový cukor a želatínu rozpustíme v mlieku. Tvaroh, cukor, maslo vajcia vymiešame v Mernom mixe pridáme rozpustenú želatínu s cukrom. Do Dezertnej formy (vypláchneme studenou vodou) dáme piškóty poliate sirupom alebo rumom. Tretinu masy vylejeme na piškóty, môžeme posypať hrozienkami. Druhú tretinu vymiešanú s džemom nalejeme do formy. Tretiu tretinu vymiešame s kakaom, vylejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.

    ĽAHKÁ TVAROHOVÁ TORTA
    Suroviny : 1 balíček piškót, ovocný sirup, čerstvé alebo kompótové ovocie, 4dl mlieka, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou, 250g mäkkého tvarohu, 2-3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor
    Postup : Piškóty navlhčíme v sirupe a rozložíme na dno i steny nádoby. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Spolu vyšľaháme mäkký tvaroh, cukor a ešte teplý puding. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, poukladáme ovocie pokrájané na kúsky a potrieme zostávajúcou časťou krému. Tortu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
    Obmena : jednu polovicu krému môžeme ochutiť napr. kakaom, pikantnou zaváraninou alebo instantnou kávou

    JABLKOVÁ TORTA
    Suroviny : 1 l hustého rozmixovaného jablkového kompótu, 2 zlaté klasy, 2 lyžice maizeny, piškóty
    Postup : Do studeného rozmixovaného kompótu rozmiešame zlatý klas a maizenu a necháme prejsť varom. Piškóty namočíme v šťave z kompótu (pre dospelých v rume). Do vypláchnutej formy striedavo dávame uvarenú masu a piškóty. Tortu necháme v chladničke stuhnúť.

    TORTA Z KRUPICE
    Suroviny : 1 l mlieka, 150 g krupice, 7-8 lyžíc kryštálového cukru, 50 g kakaa, 100-150 g lekváru, 1 vanilkový puding.
    Postup : Necháme zovrieť 0,5 l mlieka a do toho dáme variť krupicu, cukor, kakao až do zhustnutia. Zo zbytku mlieka pripravíme vanilkový puding, ktorým natrieme formu (FESTIVAL), na to dáme vrstvu pikantného lekváru. Vychladnutú krupicu nalejeme do formy a nakoniec vlejeme zbytok pudingu. Formu uzatvoríme a dáme do chladničky stuhnúť. Pri podávaní môžeme tortu ozdobiť šľahačkou.

    MARHULE V RÔSOLE
    Prísady : 700g marhúľ, šťava z 1 citrónu, 200g cukru, 50g sparených olúpaných mandlí, 1 l vody, 25g želatíny
    Postup : Umyté, vykôstkované marhule dáme do Micro plusu, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, vodu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým namočíme do 1 dl vody želatínu a necháme napučať. Potom ju na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme. Mandle a želatínu zmiešame s marhuľami. Zmesou naplníme dezertnú formu a necháme stuhnúť v chladničke. Stuhnutý rôsol vyklopíme (lepšie pôjde vyklopiť, keď na formu nalejeme teplú vodu). Ozdobíme šľahačkou a čokoládou.

    JAHODOVÁ TORTA S PIŠKÓTAMI
    Suroviny : 1 fľaša jahodového kompótu resp. 300g čerstvých jahôd, 2 balíky piškót, 150g džemu, 2 smotany na šľahanie. Krém : 3dl mlieka, 2 žĺtky, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 2-3 lyžice výberovej múky
    Postup : Piškóty spojíme s džemom a pokvapkáme šťavou z kompótu. Do formy plníme po vrstvách : jedna vrstva piškót, jedna vrstva krému, jedna vrstva jahôd… Necháme stuhnúť v chladničke. Zdobíme šľahačkou.

    JAHODOVO JOGURTOVÁ TORTA
    Suroviny : 1 balíček detských piškót, ovocná šťava alebo likér,
    Krém : 2 lyžice želatíny, 1 dl mlieka, 3 biele jogurty (450ml), 3-4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250g jahôd
    Rôsol : 1 l ovocnej šťavy, 1 l vody, 1 pudingový prášok s jahodovou príchuťou
    Na zdobenie : vyšľahaná smotana, jahody
    Postup : Dno a steny nádoby vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému. Nádobu vypláchneme studenou vodou. Na dno naukladáme jahody. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol, ktorým zalejeme jahody v nádobe. Na to poukladáme piškóty, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom, opäť poukladáme pokvapkané piškóty. Tortu necháme stuhnúť.
    Pred podávaním ju vyklopíme a ozdobíme pevne ušľahanou šľahačkou (môžeme ju prevariť deň vopred) a jahodami.
    Obmena
    1. Ak necháme rôsol trochu stuhnúť, môžeme dať krém priamo na rôsol (vynecháme vrstvu piškót).
    2. Túto tortu môžeme pripraviť aj z iného druhu ovocia – podľa toho prispôsobíme aj príchuť pudingového prášku.

    MOZARTOVA TORTA
    Suroviny : 3 balíčky piškót, nálev z kompótu višní, brandy, KRÉM: 1 l smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 150g mäkkého tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kompótové višne OZDOBA: 1/8 l šľahačky, 1 balíčka stužovača šľahačky, kompótové višne POLEVA: 100g čokolády na varenie 1/8 l smotany na šľahanie.
    Postup : Piškóty pokvapkáme troškou nálevu z kompótu a brandy. Príprava krému : smotanu vyšľaháme
    so stužovačom. Tvaroh premiešame s jogurtom, potom ľahko primiešame šľahačku a trochu odkôstkovaných višní, práškový cukor a vanilkový cukor. Dezertnú formu vrstvíme piškótami a krémom. Horná vrstva končí piškótami. Necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním polejeme polevou a ozdobíme šľahačkou a višňami. Príprava polevy : čokoládu zalejeme smotanou a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame až kým sa čokoláda neroztopí a poleva nezhustne (hneď ju použijeme).

    ASPIK Z UHORKOVÉHO NÁLEVU
    Suroviny : želatína v prášku, sterilizovaná zelenina – hrášok, mrkva, kukurica, uhorky, kapia…, vajíčka, šunka
    Postup : Želatínu rozpustíme vo vode s uhorkovým nálevom. Do vypláchnutej formy poukladáme suroviny a zalejeme pripraveným nálevom. Dáme stuhnúť do chladničky.

    VAJÍČKOVÁ TLAČENKA
    Suroviny : 5 natvrdo uvarených na kocky pokrájaných vajec, 100 g šunky alebo šunkovej salámy pokrájanej na kocky, 1 konzerva kukurice alebo hrášku s mrkvou, 5 pokrájaných uhoriek, 4 pokrájané kapie, 1 tatársku omáčku, želatína v prášku, masox
    Postup : Prísady spolu premiešame. V 2 dl vody uvaríme jednu kocku masoxu, rozpustíme želatínu a necháme trochu vychladnúť. Nalejeme do masy a všetko dobre premiešame a vylejeme do formy vypláchnutej studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.

    ZELENINOVÝ ŠALÁT V ASPIKU
    Suroviny : pre 8-10 osôb (2 dezertné formy) 40dkg uvarených zemiakov, 25 dkg hrášku, 25dkg kukurice, 25dkg mrkvy, 15dkg sterilizovaných uhoriek. 20dkg kapie, 3dl majonézy, 4dl kyslej smotany, 2dl mlieka, 1 lyžica horčice, 1 cesnak, soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru, 4 lyžice želatíny
    Postup : Zeleninu ak nie je sterilizovaná uvaríme. Zemiaky pokrájame nadrobno, majonézu a smotanu vymiešame na hladko, pridáme horčicu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cukor. Zahrejeme mlieko so želatínou (nevariť), necháme aby trošku vychladla a zamiešame do masy. Pridáme zemiaky a zeleninu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.

    HUSPENINA
    Uvaríme huspeninu. Mäso vykostíme a na drobno pokrájame. Necháme vychladnúť a nalejeme do formy.

  • 24 cm priemer, výška 8 cm
Rozmery 13,1 × 8,2 cm

Recenzie zákazníkov

0 hodnotení
0
0
0
0
0

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Dezertná forma”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *