Čas prípravy: 30 minút
Čas odpočinku: 25 minút
Čas varenia: 26 minút
Prípravné kroky
- V 1 l prémiovej miešacej miske namočte ryžu na 10 minút do veľmi horúcej vody z vodovodu. Potom dobre opláchnite teplou vodou, kým nie je voda čistá.
- Vložte ryžu s 550 ml vody* do RYŽOVAČA, zakryte a dajte do mikrovlnnej rúry na 24-26 minút pri 600 wattoch*. Nechajte to odpočívať 10 minút.
- V 300 ml miske hitparádkel zmiešajte ryžový ocot, cukor a soľ, potom túto zmes zalejte uvarenou ryžou a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Nechajte asi 15 minút vychladnúť.
- Nakrájajte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a jemne vyberte dužinu z každej polovice lyžičkou, snažte sa ju udržať neporušenú, potom avokádo nakrájajte na tenké plátky.
- Rozdeľte ryžu na 8 rovnakých porcií.
- Pomocou Set Hamburger vložte časť ryže do krúžku a jemne zatlačte. Opakujte so zvyšnými časťami.
- Plátky lososa nakrájajte na kúsky, ktoré nie sú väčšie ako ryžové hamburgery, potom rozdeľte celkové množstvo na 4 rovnaké porcie.
- Pridajte máličko wasabi do štyroch ryžových hamburgerov, vrstvy avokáda, 1 kus lososa, ďalšiu vrstvu avokáda a 1 kus lososa do každého hamburgeru, potom navrch so zvyšnými ryžovými hamburgermi.
- Uchovávajte v chladničke, kým nie je pripravený na podávanie.
- Tesne pred podávaním nakrájajte list morských rias nori na prúžky široké 1 cm. Každý sushi hamburger zabaľte prúžkom morských rias nori, potom posypte sezamovými semienkami a podávajte so sójovou omáčkou a zázvorom.
Poznámky
*Polohnedá ryža je vysoko výživná, s vysokým obsahom vlákniny a obsahuje veľmi vysoké množstvo vitamínov a minerálov. Ak dávate prednosť použitiu obyčajnej sushi ryže, musíte upraviť množstvo vody a čas varenia: pre rovnaké množstvo sushi ryže (200 g) znížte množstvo vody z 550 ml na 350 ml a čas varenia v mikrovlnnej rúre bude len 12-13 minút pri 600 wattoch.
Prísady
Pripraví 4 porcie
- 200 g polocelozrnnej ryže
- 550 ml vody*
- 30 ml ryžového octu
- 5 g cukru
- 12 g soli
- 1 avokádo
- 150 g tenko nakrájaného údeného lososa alebo čerstvého lososa
- 5 ml sezamového oleja
- 5 g wasabi
- 1 list morských rias nori
- 30 g sezamových semien
Slúžiť
- sójová omáčka
- zázvor