Čas prípravy: 15 minút
Čas odpočinku: 5 minút
Čas varenia: 20 minút
Prípravné kroky
- Vložte koriander, chilli a jarnú cibuľku do TORNÁDA a jemne nasekajte.
- Mleté mäso a všetky zvyšné ingrediencie, okrem oleja, vložte do 3,5 l prémiovej miešacej misy a všetko premiešajte dohladka.
- Cesto rovnomerne rozdelíme na 6 porcií a vytvoríme karbonátky, ktoré sa majú lisovať hamburgerovou súpravou.
- Olej zohrejte na veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte hamburgery na panvicu a varte 4-5 minút z každej strany alebo do zlatohneda.
- Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5 minút odpočívať.
- Hamburgery podávajte v hamburgerových žemliach s čerstvým koriandrom, nakrájanou červenou cibuľkou, chilli, uhorkou, jarnou cibuľkou, chilli omáčkou, kyslými uhorkami a limetkovými klinmi pre nádych sviežosti.
Prísady
Pripraví 6 porcií
- 0,25 vetvičky koriandra
- 1 červená alebo zelená čili paprička
- 3 jarné cibuľky
- 750 g filé z bielej ryby
- 60 ml thajskej červenej kari pasty
- 0,5 limetky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej (slnečnicový, kokosový alebo zeleninový)
PRÍPRAVA:
- 6 hamburgerových žemlí
- Čerstvý koriander
- 1 červená cibuľa
- 1 červená čili paprička
- 1 uhorka
- 2 jarné cibuľky
- Chilli omáčka (alebo iná thajská omáčka)
- Uhorky
- vápenné kliny