Čas prípravy: 10 minút
Čas odpočinku: 10 minút
Čas varenia: 16 minút
Prípravné kroky
- Nalejte všetky ingrediencie do misy a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Cesto rovnomerne rozdeľte na 4 porcie a vytvorte karbonátky, ktoré sa majú lisovať pomocou hamburgerovej súpravy.
- Ak chcete variť s grilom Micro Pro:
Vložte 2 hamburgery do grilu Micro Pro. Umiestnite veko do nízkej polohy a mikrovlnnú rúru na 4 minúty pri 900 wattoch. Otočte ich a dajte do mikrovlnnej rúry ďalšie 4 minúty. Opakujte s ostatnými 2 hamburgermi. - Varenie na sporáku:
Zohrejte olej na veľkej panvici na strednom ohni a v prípade potreby pridajte trochu oleja. Vložte hamburgery do panvice a varte 2-3 minúty z každej strany. Ak je mäso stále príliš surové na váš vkus, pokračujte vo varení a hamburgery občas otočte. - Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5-10 minút odpočívať.
- Hamburgery podávajte so žemľami pridaním kyslej uhorky, syra, šalátu a omáčok podľa chuti.
Prísady
Pripraví 4 porcie
- 600 g mletého karínu
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 15 ml worcesterskej omáčky
- 10 ml dijonskej horčice
- 4 zväzky petržlenovej vňate
- 5 g údenej papriky
- 2 g kajenského korenia
- 5 g soli
- 1 vajce
Slúžiť
- Burgerové žemle
- šalát
- nakladaná zelenina
- syr