Čas prípravy: 10 minút

Čas odpočinku: 10 minút

Čas varenia: 16 minút

Prípravné kroky

  1. Nalejte všetky ingrediencie do misy a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  2. Cesto rovnomerne rozdeľte na 4 porcie a vytvorte karbonátky, ktoré sa majú lisovať pomocou hamburgerovej súpravy.
  3. Ak chcete variť s grilom Micro Pro:
    Vložte 2 hamburgery do grilu Micro Pro. Umiestnite veko do nízkej polohy a mikrovlnnú rúru na 4 minúty pri 900 wattoch. Otočte ich a dajte do mikrovlnnej rúry ďalšie 4 minúty. Opakujte s ostatnými 2 hamburgermi.
  4. Varenie na sporáku:
    Zohrejte olej na veľkej panvici na strednom ohni a v prípade potreby pridajte trochu oleja. Vložte hamburgery do panvice a varte 2-3 minúty z každej strany. Ak je mäso stále príliš surové na váš vkus, pokračujte vo varení a hamburgery občas otočte.
  5. Vyberte hamburgery z panvice a pred podávaním ich nechajte 5-10 minút odpočívať.
  6. Hamburgery podávajte so žemľami pridaním kyslej uhorky, syra, šalátu a omáčok podľa chuti.

Prísady

Pripraví 4 porcie

  • 600 g mletého karínu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 15 ml worcesterskej omáčky
  • 10 ml dijonskej horčice
  • 4 zväzky petržlenovej vňate
  • 5 g údenej papriky
  • 2 g kajenského korenia
  • 5 g soli
  • 1 vajce

Slúžiť

  • Burgerové žemle
  • šalát
  • nakladaná zelenina
  • syr

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *